Normele de aplicare a Legii zilierilor: Impozit de 16% pe remuneratia bruta zilnica

Data publicarii: 04-05-2011 | HR/Cariere



Firmele care vor angaja zilieri vor trebui sa completeze un registru in care sa tina evidenta tuturor angajatilor "cu ziua". Potrivit Normelor de aplicare a Legii zilierilor publicata in aceste zile in Monitorul Oficial, registrul se pastreaza la sediul firmei, iar o copie se transmite lunar catre inspectoratul teritorial de munca.

Astfel, Ordinul comun al ministerelor Muncii si Finantelor de aplicare a Legii zilierilor stabileste modul in care trebuie completat acest registru de evidenta a persoanelor care presteaza activitati cu caracter ocazional, dar si modul de calcul al impozitului pe venit de 16% aplicabil in cazul zilierilor.

Potrivit Normelor, inregistrarea in registrul de evidenta a zilierilor se va face in ordinea cronologica a utilizarii zilierilor pentru toti zilierii cu care beneficiarul are raporturi de munca. "Registrul se pastreaza la sediul beneficiarului de lucrari si/sau, dupa caz, la sediul sucursalei, agentiei, reprezentantei, punctului de lucru sau al altor asemenea unitati fara personalitate juridic", se arata in document. 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: