Grupul France Telecom-Orange spune ca nu planuieste sa isi vanda operatiunile din Romania

Data publicarii: 05-05-2011 | IT&C



Grupul France Telecom-Orange a anuntat miercuri, printr-un comunicat, ca in prezent nu planuieste sa isi vanda operatiunile din Romania, dupa ce presa straina a relatat marti ca grupul France Telecom si-ar putea vinde o parte din operatiunile din Europa.

"Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom - Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010. Acesta a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara. Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluari periodic, dar nu la intervale clar stabilite", se arata in comunicat.

Reprezentantii France Telecom-Orange spun totodata ca, in cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria).

"Cu toate acestea, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu avem un astfel de proiect in curs de implementare", au adagat oficialii grupului.

Conducerea grupului France Telecom - Orange precizeaza ca isi pastreaza increderea ca acesta va continua sa isi intareasca pozitia pe piata din Europa in anii urmatori si va continua sa investeasca in fiecare tara.

Directorul financiar al companiei, Gervais Pellissier, a declarat marti, citat de Bloomberg, ca France Telecom si-ar putea vinde o parte din operatiunile din Europa, ca urmare a incetinirii cresterii veniturilor sale pe continent. In afara de Franta, Polonia si Spania, toate celelalte tari sunt implicate in revizuirea portofoliul european, a spus Pellissier.

Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia si Romania, compania anuntand ca vanzarile sale de pe pietele europene mai mici au crescut cu 1,2%, fata de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, excluzand Egiptul.

Profitul EBITDA al companiei a scazut in primul trimestru cu 1,3%, la 3,73 miliarde de euro, pe fondul introducerii unor taxe pentru cumparatori si al instabilitatii din Egipt.

Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate in martie de grupul France Telecom.

La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: