Senatul a aprobat o LEGE care prevede UN NOU MOD de calcul al IMPOZITULUI PE MASINI.Chiar si dotarile optionale vor fi luate in calcul.

Data publicarii: 05-05-2011 | Auto


Senatorii au aprobat miercuri un proiect legislativ privind modificarea modului de calcul a impozitului pe autovehicule, tinand cont de valoarea autoturismului in functie de marca, tip si motorizare. Proiectul apartine deputatului PSD Robert Negoita.

"Proprietarii de Bentley platesc la Fisc un impozit asemanator cu cel achitat de proprietarii de Aro, de circa 2.320 de lei pe an, in timp ce impozitul datorat statului de proprietarul unui Logan este aproape cat cel achitat de catre un sofer care conduce un Mercedes Clasa C, adica 64 de lei", a declarat pentru gandul deputatul PSD Robert Negoita.

Deputatul ii acuza pe parlamentarii PDL au votat "impotriva", pentru ca "au masini scumpe si nu vor sa plateasca impozite mai mari". Au fost 45 de voturi "pentru", 40 "impotriva" si o abtinere.

Guvernul se opune insa stabilirii impozitelor pe masini in functie de valoarea lor. Executivul a trimis la jumatatea lunii martie presedintelui Senatului un aviz negativ, care se intinde pe trei pagini, si este semnat de catre premierul Emil Boc.

Senatul nu este insa camera decizionala. Tinand cont de avizul negativ dat de Guvern sansele ca noul mod de calcul sa fie adoptat sunt destul de mici.

"Sa geama toti astia cu Q7"

Concret, proiectul de lege propus de deputatul PDS Robert Negoita prevede modificarea alin.(2) al art.263 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Proiectul propus de deputat prevede ca Ministerul Finantelor va intocmi un catalog in care va stabili valoarea autoturismului in functie de marca, tip motorizare - eventual nivelul de dotari optionale. Aceasta taxa va fi de 0,75% din valoarea masinii.

"Ne propunem sa implementam o modalitate de taxare care sa incurajeze detinerea de masini ieftine (de productie autohtona) cu capacitate cilindrica mica si un grad redus de poluare", ne-a precizat deputatul PSD.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: