Schimbari la varf. Directorul Romtelecom va fi inlocuit din functie cu actualul sef al Cosmote

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | IT&C




Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, va fi schimbat din functie prin decizia managementului companiei elene OTE, ne-au declarat surse avizate. Ioannidis va fi inlocuit cu Stefanos Theocharopoulos, actualul director general al Cosmote Romania. Contactactati de "Puterea", reprezentantii Romtelecom au refuzat sa comenteze informatia.

Yorgos Ioannidis a fost numit de OTE la conducerea Romtelecom in februarie 2007. Anterior, a detinut functia de director general al OTENET (din iunie 2000) si director executiv tehnic al OTE (din septembrie 2004). Ioannidis este membru in Consiliile de Administratie ale mai multor companii din grupul OTE.

Schimbarea lui Yorgos Ioannidis survine la momentul in care statul roman negociaza cu OTE, inca de anul trecut, vanzarea pachetului de 46% din actiunile Romtelecom, pe care doreste sa obtina circa un miliard de euro. Grecii trebuiau sa prezinte oferta finala pana la sfarsitul lui 2010, dar au cerut o prelungire de trei luni, pana la finele lunii martie 2011. Ulterior, OTE a cerut o noua amanare, pana pe 15 mai, invocand faptul ca nu a primit inca raportul de la Citigrup, grupul bancar pe care l-a angajat sa evalueze valoarea de piata a Romtelecom. Pana in prezent, Ministerul Comunicatiilor nu a oferit informatii cu privire la stadiul negocierilor cu OTE pe aceasta tema. Anterior, ministrul comunicatiilor, Valerian Vreme, anunta ca in cazul in care negocierile cu grecii vor esua, statul roman va vinde pe piata de capital actiunile Romtelecom.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: