Renaissance Capital se pregateste sa vanda pe Bursa pachetul Petrom in iulie. Planul B: mutarea in septembrie

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | Bursa



Cea mai mare oferta din istoria Bursei de la Bucuresti (BVB), respectiv vanzarea de catre statul roman a unui pachet de 9,84% din actiunile companiei OMV Petrom (SNP), care ar urma sa aduca statului cel putin jumatate de miliard de euro, este programata sa aiba loc in luna iulie daca vor fi favorabile conditiile de piata, potrivit unor surse apropiate consortiului care intermediaza aceasta tranzactie. Altfel, oferta ar putea fi amanata pana in septembrie. 

"Pana la urma guvernul este cel care decide daca sa plaseze actiunile sau nu luand in calcul informatiile privind pretul furnizate de intermediar. Pe scurt, intermediarul spune "se poate obtine pretul X  avand in vedere conditiile de piata actuale, guvernul spune <da> si intermediarul merge mai departe cu plasarea ofertei", au mentionat sursele citate.

Pregatirea ofertei este la un stadiu incipient, potrivit altor surse din piata, consortiul care intermediaza vanzarea este acum in plin proces de strangere de informatii despre companie . Vanzarea este pregatita de rusii de la Renaissance Capital, alaturi de brokerii locali de la EFG Eurobank Securities, BT Securities si Romcapital.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: