Cu venituri in scadere la trei luni, sefa ING Asigurari vede inca un an dificil

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | Finante-Banci



ING Asigurari, cea mai mare companie din piata asigurarilor de viata, a incheiat primul trimestru cu prime brute subscrise de 133,5 milioane lei (33,6 mil. euro), in scadere cu 1,85% fata de perioada corespunzatoare din 2010. Profitul brut s-a redus cu 29%, pana la 11,3 milioane lei (2,7 mil.euro).

Scaderea afacerilor in primele trei luni s-a datorat vanzarilor mai mici de polite cu componenta de economisire(unit-linked).

"Cred ca oamenii vor opta in continuare pentru produse de economisire cu garantii, in conditiile revenirii economice timide. Nu ma astept insa la vanzari semnificative de asigurari de viata sau pensii facultative, avand in vedere ca 2011 este inca un an marcat de disponibilitati financiare scazute ale populatiei", a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari.

Asiguratorul avea la sfarsitul lunii martie active financiare in administrare de aproape 2,1 mld. lei (505 mil. euro), cu 8,4% mai mult decat in aceeasi perioada din 2010.

Reprezentantii ING spun ca in primele trei luni din acest an s-a remarcat o accentuare a apetitului clientilor pentru produse de economisire cu randamente garantate, asigurarile de viata traditionale reprezentand 64% din primele subscrise in primul trimestru, in crestere cu patru puncte procentuale fata de perioada corespunzatoare din 2010.

Numarul contractelor reziliate sau rascumparate anticipat de clienti au scazut cu 36% in perioada ianuarie-martie 2011. In pa-ralel, oficialii ING remarca o dublare a numarului de clienti care si-au repus in vigoare contractele de asigurare dupa ce au fost nevoiti sa renunte la plata primelor din cauza dificultatilor financiare.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: