Cele mai mari salarii la nivel de CEO se platesc in industria media. VEZI cifre

Data publicarii: 09-05-2011 | HR/Cariere



Gigantii media le platesc cele mai mari salarii directorilor executivi (Chief Executive Officer sau CEO), potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Hay Group.

Cel mai bine platit director de companie  din SUA este Philippe Dauman, seful gigantului media Viacom, care detine MTV-ul si Paramount Pictures. Acesta a primit 84,3 mil. dolari anul trecut.

Alti 3 directori de companii media figureaza in top 10 pachete salariale din 2010, potrivit Wall Street Journal.

Pe locul 3 in clasamentul celor mai bine platiti executivi din SUA se afla Leslie Moonves, CEO al gigantului CBS (care detine si compania media online CNET, in urma unei tranzactii de 1,8 mld. dolari). Moonves a incasat 53,8 mil. dolari anul trecut.

Seful Walt Disney, Robert Iger, a primit un primit un pachet salarial de 27,2 mil. dolari (locul 8 in top), iar directorul Time Warner (proprietarul HBO si al Warner Bros), Jeffrey Befkes a trebuit sa se multumeasca anul trecut cu 26 de mil. dolari (locul 10).

De asemenea, in top 10 cele mai mari salarii de top manageri s-a situat si Michael White, seful DIRECTV, furnizor de transmisiuni prin satelit si care detine la randul sau mai multe posturi TV. White a primit 32,6 mil. dolari in 2010.

Un alt CEO de gigant media, Rupert Murdoch, seful News Corp, care detine intre altele Wall Street Journal, a ocupat locul 52 in top, cu un pachet salarial de 16.5 mil. dolari.

Fondatorul miliardar al Oracle, Larry Ellison, s-a situat pe locul 2 in topul celor mai bine platiti CEO din SUA, cu un pachet salarial de 68,6 mil. dolari.

VEZI tabelul celor mai mari salarii de CEO pe wsj.com.

Cel mai bine platit executiv roman provine, de asemenea, din industria media. Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME, a incasat 5,5 mil. dolari anul trecut.

Sursa: Realitatea.net