Franks: Subsidiarele bancilor grecesti sunt bine capitalizate, nu exista motive de ingrijorare

Data publicarii: 09-05-2011 | Finante-Banci



Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni ca subsidiarele bancilor grecesti din Romania sunt bine capitalizate, sunt lichide si bine supravegheate de BNR si, totodata, ca nu crede ca exista vreun motiv ca populatia Romaniei sa aiba vreo ingrijorare in privinta acestui lucru.

Franks a raspuns, in cadrul unei conferinte de presa, la o intrebare cu privire la posibilitatea ca restructurarea datoriei grecesti sa afecteze bancile elene prezente si la noi pe piata.

"Nu dorim vreun zvon in piata. Subsidiarele bancilor grecesti din Romania sunt bine capitalizate, sunt lichide si sunt bine supravegheate de BNR. Nn cred ca exista vreun motiv ca populatia Romaniei sa aiba vreo ingrijorare cu privire la acest lucru. Riscuri de pe urma a ceea ce se intampla in alte tari din Europa pot in viitor sa afecteze de maniere diferite Romania, nu in mod necesar sistemul bancar, si modul de a proteja Romania este sa ai politici bune in functiune si sa ai de asemenea niste 'buffere' care sa te protejeze daca si cand acest lucru s-ar putea intampla. Un risc de care trebuie sa fim constienti, dar pe care nu trebuie sa-l exageram" a spus Franks.

NewsIn