Emil Boc: Nu merita sa angajati la negru, mai bine platiti legal si dormiti linistiti

Data publicarii: 10-05-2011 | HR/Cariere



Premierul Emil Boc a avertizat angajatorii, in calitate de ministru interimar al Muncii, ca nu merita sa angajeze oameni la negru, avand in vedere ca, din 10.000 de lei, cat este amenda, ar putea plati un om timp de 12 luni, inclusiv toate darile la stat aferente. 

"Amenda este foarte mare, 10.000 de lei, si, daca o platesti, e ca si cum ai putea sa platesti un om 12 luni, cu carte de munca si toate darile la zi. Mai bine faceti lucrul asta si dormiti linistiti", a spus Emil Boc, luni, la o saptamana de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii si al intensificarii controalelor, in vederea combaterii muncii la negru. 

Potrivit spuselor sale, intre 2 si 9 mai, s-au incheiat 102.170 de contracte de munca, cele mai multe din acestea fiind in domeniul constructiilor (22.000), comertul cu ridicata si amanuntul (20.000), industria prelucratoare (20.000), hoteluri si restaurante (7.000) sau agricultura (4.000). 

Emil Boc a adaugat ca, pe parcursul lunilor mai si iunie, vor continua controalele. "Doar printr-o aplicare riguroasa a legii ne putem asigura ca legea se respecta. Inseamna batalie cu munca la negru in fiecare zi", a spus el.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: