BNR pune in circulatie o moneda de aur la 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci



Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de marti, o moneda din aur dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, potrivit unui comunicat transmis de institutie.

Moneda are o valoare nominala de 100 lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 21 milimetri, greutate de 6,452 grame si un tiraj de 500 de exemplare.

Aversul prezinta castelul Peles si stema Romaniei, deasupra, valoarea nominala "100 LEI", dedesubt, anul de emisiune "2011", la exterior, in partea superioara, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", se arata in comunicat.

Reversul prezinta stema din 1881 a Regatului Romaniei si portretul regelui Carol I, in partea de jos, suprapusa peste portret, inscriptia "10 MAI 1881" si semnatura regelui, la exterior, inscriptiile in arc de cerc "130 ANI" si "PROCLAMAREA REGATULUI ROMANIEI".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta acestei emisiuni numismatice este de 1.450,00 lei.

Monedele din aur din emisiunea numismatica ,,Aniversarea a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei'' au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: