Basescu: Mai important decat trecerea la euro este sa avem un buget stabil, solid si predictibil

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci



Presedintele Traian Basescu a afirmat luni ca, mai importanta decat trecerea la zona euro este realizarea unui buget stabil, cu venituri si alocari predictibile.

"Eu am tinut sa mentinem obiectul euro in 2015 - ca la mijloc, ca la sfarsit - dar mai important decat trecerea la euro este sa avem un buget stabil, solid, cu alocari predictibile si venituri predictibile. De aceea, subliniez inca o data, ati ridicat foarte corect problema eficientei ANAF", a spus Basescu, intr-un interviu la TVR1.

La final, presedintele a tinut sa se mai refere din nou la situatia internationala si la "lectiile" acestei perioade. "Criza asta ne-a aratat un lucru, si uitati-va cate tari au dificultati - si Spania, si Portugalia, Grecia, Irlanda. Ce ne-a invatat aceasta criza: orice sector de activitate economica neperformant este condamnat in eventualitatea unei crize. Daca n-ar fi fost criza, n-as fi inteles acest lucru, acum l-am inteles si trebuie rezolvat. Pana acum nu m-au ascultat (partidele - n.r.), acum poate avand un angajament international o sa se tina de cuvant", incheiat el. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: