BCR a strans 75.000 de cereri de credit de consum in 6 saptamani

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci



BCR, cea mai mare banca de pe piata, a inregistrat o dublare a solicitarilor zilnice de credite de consum in cele sase saptamani de cand a lansat o campanie de promovare a finantarilor in lei cu dobanda fixa de 12,5% pe an si scadenta maxima de 10 ani, pana la 2.000 - 2.500 de cereri, totalizand circa 75.000, afirma Dominic Bruynseels, presedintele executiv al bancii.

"Am fost placut surprinsi de cererea pe care am inregistrat-o cu acest produs si le cerem scuze clientilor care trebuie sa astepte raspuns mai mult de o zi, asa cum promitem in reclama. BCR a fost perceputa in ultimii ani ca fiind in afara pietei creditului de consum, dar acum vrem sa aratam ca suntem gata sa acordam bani si prin acest tip de produse."

Seful BCR precizeaza ca aproximativ 35% din volumele noi de credite sunt refinantari, insa spera ca aceasta cerere substantiala sa se reflecte si in cresterea soldului creditelor de retail care si-a mentinut tendinta de scadere in trimestrul I.

Pe segmentul creditelor ipotecare, BCR asteapta aprobarea BNR pentru a intra in a patra etapa a programului "Prima casa".

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: