Ce poate ascunde un anunt foarte interesant pentru achizitia unei masini? Topul celor mai tari tepe!

Data publicarii: 10-05-2011 | Auto



O teapa poti sa iei oricand, spun cei mai patiti dintre noi. Trebuie doar sa fii putin neatent si sa ai prea mare incredere in oameni. Acestea sunt "ingredientele", iar valoarea pagubei poate fi oricat de mare pentru ca cei care si-au facut un mod de viata din a trai din ignoranta altora nu au niciun fel de limita. Unele dintre cele mai tari tepe se dau insa la achizitia de masini. Le stii?

1. Una dintre cele mai la indemana tepe pentru achizitia unei masini se face prin intermediul Western Union si schema este destul de simpla.

 Mihaela Gabor, un medic din Cluj, a povestit pentru incont.ro ca a pierdut 3.500 de euro, bani care i-au fost ceruti de un cetatean care isi spunea Rudolph Gruder. Cum? Gruder ii cerea ca banii sa fie trimisi in Italia chiar pe numele ei, asigurand-o ca, de fapt, el vrea doar sa verifice daca ea dispune intr-adevar de fonduri pentru cumpararea unei masini si ca nu vrea banii ei... cel putin nu deocamdata!

 Apoi, a fost destul de simplu pentru o complice a acestuia sa ridice banii cu un act de identitate fals desi nu avea codul de siguranta.

 Femeia din Romania a ramas pagubita si spune ca politistii au anuntat-o ca nu poate decat sa deschida un proces civil pentru ca ei nu au cum sa o ajute.

 "Anuntul era pe Internet pe unul din site-urile auto de profil si mi s-a parut un pret foarte bun, iar masina parea a fi intr-o stare excelenta. Povestea din spate era si ea interesanta: masina apartinea fratelui mort si tanarul vroia sa o vanda cat mai repede ca sa uite de eveniment si nu-l interesa atat de mult pretul. L-am crezut imediat", povesteste Mihaela Gabor.

Femeia si-a calculat costurile si si-a dat seama ca ar fi mai bine sa ramana cu plata creditului la banca si sa nu inceapa un proces, recomandat de politisti, pentru ca o costa mult prea mult, mai ales avand in vedere ca nu stia identitatea reala a celui care o pacalise.

 "Acum deja nu ma mai gandesc deloc la posibilitatea de a incepe un proces. M-am resemnat. As vrea insa ca alti oameni sa afle povestea mea si sa nu aiba incredere in straini cu masini frumoase si ieftine. Din cate am cercetat, pentru ca inca nu-mi da pace, Rudolph Gruder are anunturi pe Internet si acum si cu acelasi nume. Nici macar nu se sinchiseste sa si-l schimbe pentru ca stie ca sistemul nu are ce sa-i faca", conchide ea.


Cum te aperi de tepari?

 Sunt cateva sfaturi, pe care daca le respecti, nu o sa ai mari probleme cu teparii.

  1.  1. Nu trimite niciodata bani sub nicio forma pe ceva ce nu ai vazut cu ochii tai.
  2. 2. Trateaza cu firme specializate, care poti fi verificate in registrul comertului din tara respectiva, care au numere de contact valide si site-uri accesibile. 
  3. 3. Nu te duce sa cunosti vanzatorul si sa vezi masina daca nu ai un precontract sau chiar un contract de vanzare-cumparare semnat si valid de catre vanzator.
  4. 4. Nu alege niciodata ofertele care suna incredibil de bine.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: