Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia credite de 60 milioane euro in acest an, in crestere cu 50%

Data publicarii: 11-05-2011 | Finante-Banci



Compania de brokeraj de credite Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia credite de 60 milioane euro in acest an, cu 50% mai mult fata de 2010, in conditiile in care in primele trei luni a intermediat deja credite de 20 milioane euro, a anuntat marti compania.

In 2010, Kiwi Finance a intermediat credite de 40 milioane euro.

Kiwi Finance a intermediat in primul trimestru credite de 20 milioane euro, reprezentand jumatate din volumul creditelor intermediate anul trecut si cu 132% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Cresterea vanzarilor se datoreaza evolutiei descrescatoare a dobanzilor, cresterii ratei de succes a aprobarii dosarelor de credit, stabilizarii preturilor pietei imobiliare, stabilitatii cursului valutar, cat si datorita semnalelor pozitive din economie", a declarat directorul general al companiei, Anca Bidian.

Aceast sustine ca, din analiza structurii portofoliului, rezulta o crestere a ponderii creditelor garantate cu ipoteca la inceput de 2011. Din total portofoliu, in primele patru luni din aces an, 84% reprezinta credite garantate cu ipoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta 16%.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, clientii creditelor garantate cu ipoteca au preferat anul acesta fara exceptie euro ca moneda de imprumut, in timp ce numai 11% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda europeana.

Kiwi Finance este cel mai mare broker de credite de pe piata din Romania. Compania are peste 80 de consultanti si mai mult de 100.000 de clienti. De asemenea, dispune de  o retea formata din 4 sucursale proprii si 27 francize.Valoarea creditelor intermediate pana in 2010 a fost de 550 milioane de euro. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: