Grecia, paralizata de noi proteste. Atena va lua un nou imprumut in valoare de 60 de miliarde de euro

Data publicarii: 11-05-2011 | International



Bugetarii eleni si-au incetat activitatea in aceasta dimineata, protestand fata de noile masuri de austeritate anuntate de Atena.

Functionarii publici, profesorii, doctorii, jurnalistii, muncitorii din porturi si personalul spitalelor au demarat o greva generala. Universitatile si scolile sunt inchise, spitalele si serviciul de ambulanta lucreaza cu personal redus, iar  posturile nationale de radio si televiziune si-au suspendat activitatea, informeaza "The Wall Street Journal". Transporturile publice au fost, de asemenea, afectate.

Greva este a doua demarata de principalele grupari sindicale elene in 2011. Protestele vin cu o zi inainte ca Guvernul de la Atena sa prezinte Parlamentului un nou pachet de masuri de austeritate, care prevede noi taieri ale cheltuielilor publice si alte majorari ale impozitelor si taxelor. In acest fel, guvernantii spera sa obtina 29 de miliarde de euro in urmatorii cinci ani.

"Aceste politici neoliberale si barbare, care imping lucratorii si societatea in saracie spre beneficiul creditorilor si al bancherilor, ne duc inapoi in secolul trecut", se arata intr-un comunicat al gruparii sindicale ADEDY. "Aceste masuri nu trebuie adoptate!", continua documentul.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: