Extinderea in Ungaria a ridicat cu 1,5% afacerile Astra

Data publicarii: 11-05-2011 | Finante-Banci



Astra, cea mai mare companie de pe piata asigurarilor, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a inregistrat o crestere cu 1,5% a primelor brute in primul trimestru, pana la aproape 335 mil. lei (79 mil. euro).

Avansul se datoreaza activitatii sucursalei din Ungaria, deschisa in toamna anului trecut si care a avut subscrieri de 2,8 miliarde de forinti (10,5 milioane de euro) in primele trei luni din acest an, reprezentand 13% din afacerile asiguratorului.

"Rezultatele din Ungaria se datoreaza unei relatii stranse cu brokerii de asigurare si faptului ca am avut un pret foarte bun, chiar daca nu cel mai mic din piata. Noi nu avem alt canal de distributie aici in afara de brokeri", a explicat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Sucursala din Ungaria a ajuns la un portofoliu de peste 140.000 de clienti pe segmentul politelor RCA. Astra a operat pana acum doar pe acest segment pe piata din Ungaria, dar incepand din aceasta luna va incepe sa vanda asigurari Casco si property.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: