Mugur Stet (BNR):Nicio banca nu a depus pana acum normele de creditare pentru programul Prima Casa 4

Data publicarii: 11-05-2011 | Finante-Banci



Purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet, a declarat miercuri pentru NewsIn ca nicio banca nu a depus pana in prezent normele de creditare pentru programul Prima Casa 4 pentru a fi aprobate, iar in momentul in care vor fi depuse, acestea vor fi analizate rapid.

"Pana in prezent, nicio banca nu a depus normele de creditare pentru Prima Casa 4. In momentul in care normele vor fi depuse la Banca Nationala vor fi analizate rapid. Daca este nevoie, se cer detalii suplimentare. Daca nu este nevoie de detalii suplimentare, se avizeaza in forma in care sunt trimise", a precizat Stet.

Premierul Emil Boc estima la inceputul lunii aprilie ca programul Prima Casa 4 demareaza dupa Sarbatorile de Pasti, respectiv dupa ce vor fi adoptate normele metodologice. Ulterior, Emil Boc mentiona ca programul Prima Casa, in forma in care bancile si Guvernul partajeaza in mod egal garantiile, va putea intra in aplicare efectiva dupa publicarea in Monitorul Oficial a normelor metodologice, adoptate de catre Executiv in 20 aprilie.

"Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casa. Imediat dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile pot sa se inscrie in noua forma a programului ce partajeaza garantiile de stat in mod egal intre Guvern si banci. Dam posibilitatea in continuare sa se acorde garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro si alti 40.000 de beneficiari sa poata intra in cadrul programului Prima Casa", spunea atunci Emil Boc.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: