PwC: Romania va contribui cu 22 mld. dolari la sectorul constructiilor in urmatorii 10 ani

Data publicarii: 13-05-2011 | Imobiliare



In urmatorii 10 ani, Romania va contribui cu 22 de miliarde de dolari la cresterea sectorului constructiilor la nivel global, a patra cea mai mare contributie din Europa Centrala si de Est, potrivit unui studiu al PwC.

Romania va contribui cu 22 de miliarde de dolari americani la cresterea sectorului constructiilor in urmatorii 10 ani, a patra cea mai mare contributie din Europa Centrala si de Est, dupa cea a Rusiei, 117 miliarde de dolari americani, Turciei - 81 de miliarde de dolari si Poloniei - 51 de miliarde de dolari, insa va avea o contributie mai mare la cresterea globala decat cea a Cehiei, 13 miliarde dolari, Bulgariei, 8 miliarde, a Ucrainei, 7 miliarde sau a Ungariei, 5 miliarde dolari. 

Cresterea sectorului constructiilor va fi mai rapida decat cresterea PIB la nivel global in urmatorii 10 ani, se mai arata in studiul PwC.

Europa Centrala si de Est va fi a doua cea mai dinamica piata emergenta pentru sectorul constructiilor in perioada 2010-2015, avand o rata anuala de crestere de 7,9%, intrecuta doar de Asia de Est, cu 8,3%. Cresterea economiilor importante din Asia, precum si revirimentul pietei americane vor constitui factorii principali ai cresterii in sectorul constructiilor la nivel global, potrivit studiului. 

Sectorul constructiilor la nivel global va creste cu 67% in urmatorul deceniu, de la o valoare de 7.200 de miliarde de dolari americani in prezent, la 12.000 de miliarde de dolari in 2020.

"Sectorul constructiilor nu a inregistrat niciodata o astfel de crestere rapida, peste ritmul de crestere al Produsului Intern Brut global, crestere alimentata de superputerile economice emergente precum China si India, dar si de revirimentul constructiilor pe piata americana", a declarat Graham Robinson, Director, Global Construction Perspectives, unul dintre autorii raportului. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: