Guvernul impinge pana la finele lunii iulie termenul in care trebuie sa cedeze privatilor actiuni FP

Data publicarii: 13-05-2011 | Bursa



Guvernul impinge pana la finele lui iulie termenul in care trebuie sa schimbe titluri de despagubire in actiuni FP pentru actionari privati, de 30% din capitalul detinut de stat, invocand riscul scaderii valorii de tranzactionare la bursa, schema ce ii permite insa si sa incaseze mai multe dividende.

Procedura de conversie a titlurilor de despagubire in actiuni la Fondul Proprietatea (FP) a fost suspendata in intervalul 11 ianuarie-29 aprilie 2011 si reluata la 2 mai.

Legislatia in vigoare nu prevede insa niciun termen pentru emiterea titlurilor de conversie aferente cererilor de optiune inregistrate in acest interval, termen care va fi acum stabilit de Guvern si impins pana la maximum 60 zile lucratoare.

"Consideram ca se impune introducerea unui termen de emitere a titlurilor de conversie aferente cererilor de optiune si a celor aferente solicitarilor de schimbare a optiunilor din numerar in actiuni la Fondul Proprietatea, inregistrate in perioada 11 ianuarie-29 aprilie 2011. Termenul este de maximum 60 zile lucratoare calculat de la data reluarii procedurii de conversie a titlurilor de despagubire, respectiv data de 2 mai 2011", se arata intr-un document obtinut de MEDIAFAX.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: