Impact a contractat in T1 2011cu 40% mai multe unitati de locuit fata de T4 2010

Data publicarii: 13-05-2011 | Imobiliare



Impact Developer&Contractor SA (Impact ) a contractat un numar de 45 de unitati de locuit in primul trimestru din anul 2011 si au fost vandute loturi care insumeaza circa 700 metri patrati, valoarea totala a contractelor semnate fiind de peste sapte milioane lei, a anuntat vineri compania.

La nivelul profitului brut, Impact a inregistrat o crestere de 3,5 ori fata de nivelul inregistrat la 31 martie anul trecut. Astfel, masurile de restructurare si eficientizare a activitatii, precum si rambursarea unei parti semnificative a creditelor au asigurat diminuarea cheltuielilor si a pierderii din exploatare, ceea ce a condus per total activitate la un profit brut de 1,6 milioane lei.

Potrivit reprezentantilor Impact, acest fapt a fost posibil in primul rand datorita diminuarii cheltuielilor de exploatare care au fost cu circa 19% mai mici decat cele din aceeasi perioada din 2010, de la 8,47 milioane lei la 6,93 milioane lei.

"La data de 28 aprilie a fost admis definitiv si irevocabil si recursul Impact impotriva procedurii de deschidere a insolventei admisa in luna iulie 2010. Astfel, la date de 30 aprilie 2011 creditele companiei au ajuns sub 25 milioane euro, ceea ce conduce la o rata a datoriei de circa 28%, calculata ca raport intre total datorii si total active", potrivit Impact.

Astfel, in primul trimestru din anul 2011 s-au vandut si inchiriat un numar de 45 de unitati de locuit si au fost vandute loturi care insumeaza circa 700 mp, valoarea totala a contractelor semnate fiind de peste sapte milioane lei.

 "Trebuie subliniat faptul ca primul trimestru din anul 2011 a fost caracterizat printr-o crestere a interesului clientilor pentru produsele diversificate oferite de companie, astfel ca veniturile au provenit atat din vanzari de unitati de locuit, cat si inchirieri si din vanzari de loturi de teren pentru constructii individuale", a declarat directorul executiv al Impact SA, Carmen Sandulescu.

In aceeasi perioada au fost realizate studii de prefezabilitate pentru realizarea unor proiecte din zona leisure, IT &C si medical, pe terenurile detinute de companie in Bucuresti.

Impact Developer & Contractor SA, infiintata in 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania, care a introdus conceptul de "ansamblu rezidential" in Romania, a dezvoltat pana acum in cinci orase 16 zone rezidentiale pentru mai mult de 2.500 de familii care locuiesc in case si apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, precum si de servicii de administrare complexe. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: