MCSI: Proiectul pentru Integrarea Serviciilor de e-Guvernare prin PISEG a fost finalizat

Data publicarii: 13-05-2011 | Finante-Banci



Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) anunta vineri ca proiectul "Platforma pentru Integrarea Serviciilor de e-Guvernare in Sistemul Electronic National (PISEG)" a fost finalizat si poate fi folosit de catre utilizatori.

"Platforma este functionala, dar nu trebuie sa ne oprim pana nu primim un feedback pozitiv de la utilizatori. Tin sa felicit pe cei care au lucrat la dezvoltarea acestui proiect: Centrul National Romania Digitala (CNRD) si firmele partenere", a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale,Valerian Vreme.

Proiectul a fost co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Platforma pentru Integrarea Serviciilor de e-Guvernare in SEN reprezinta atat o interfata intre cetatean/mediul de afaceri si institutiile statului, cat si un punct unic de acces pentru utilizarea serviciilor implementate prin mijloace electronice.

Potrivit reprezentantilor MCSI, prin intermediul PISEG, cetatenii beneficiaza de lista serviciilor electronice oferite de stat, standardizarea structurilor de date si posibilitatea de a identifica servicii pe care le considera necesare pentru a fi furnizate.

Totodata, in cadrul PISEG, institutiile publice pot publica propriile servicii si pot crea alte tipuri de servicii pentru cetateni.

Componenta Punctul de Contact Unic (PCU), parte integranta a proiectului permite libera circulatie a prestatorilor de servicii din toate statele membre, facilitand accesul la informatii si servicii on-line usor de accesat si utilizat, fara restrictii de spatiu sau timp.

Centrul National "Romania Digitala" (CNRD) este o institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, si  are drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: