FMI anunta ca ramane deplin functional in urma arestarii lui Dominique Strauss-Kahn

Data publicarii: 16-05-2011 | Finante-Banci


Fondul Monetar International (FMI) ramane pe deplin functional Si operational in urma arestarii, la New York, a Sefului institutiei, Dominique Strauss-Kahn, se arata intr-un comunicat dat publicitatii duminica.

"Domnul Strauss-Kahn beneficiaza de consiliere juridica, iar FMI nu comenteaza asupra cazului. Orice solicitare in acest sens va fi adresata avocatului sau personal Si autoritatilor locale", informeaza FMI, prin directorul pentru relatii externe, Caroline Atkinson.

Autoritatile judiciare din New York l-au pus oficial sub acuzare, duminica dimineata, pe directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare, in legatura cu un incident petrecut intr-un hotel din metropola americana, a anuntat avocatul sau.

Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost retinut sambata dupa-amiaza pe aeroportul JF Kennedy. El a fost ridicat de politie direct de la clasa I a avionului Air France in care se imbarcase cu destinatia Paris, cu doar zece minute inainte de decolare.

Retinerea sa a intervenit ca urmare a unei plangeri depuse de o menajera a hotelului Sofitel din Times Square. Aceasta sustine ca intrase in apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn sambata, in jurul orei locale 13.00, pentru a face curatenie. Apartamentul avea un hol, o minisala de conferinte, o camera de zi si  un dormitor si a costat 3.000 de dolari pe noapte. Femeia credea ca in apartament nu e nimeni.

Seful FMI, in varsta de 62 de ani, ar fi iesit insa din baie gol si ar fi incercat sa o oblige pe femeia in varsta de 32 sa intretina relatii sexuale cu el. Femeia a opus rezistenta. La un moment dat, seful FMI a tarat-o in dormitor si a incuiat usa. Femeia a reusit sa scape alertand personalul hotelului. Ea a fost tratata la spital pentru rani minore.

Potrivit legislatiei statului, inculparea pentru agresiune sexuala ("criminal sexual act") include situatia in care cineva foloseste forta pentru a obliga pe altcineva sa faca sex oral.

Cand a venit politia, alertata de personalul hotelului, seful FMI parasise deja apartamentul, se pare in graba, pentru ca si-a uitat telefonul mobil si alte lucruri personale.

In varsta de 62 de ani, Dominque Strauss-Kahn, fost ministru francez de finante, casatorit, este unul dintre politicienii de frunte ai Partidului Socialist si este considerat un posibil contracandidat a lui Nicolas Sarkozy la presedintia Frantei, la alegerile de anul viitor. De altfel, chiar Sarkozy l-a propus si l-a sustinut in 2007 pentru sefia FMI.

Dominique Strauss-Kahn a fost investigat si in 2008 de consiliul de conducere al FMI in legatura cu relatia cu o femeie din randul angajatilor sai. Atunci, board-ul FMI a ajuns la concluzia ca actiunile lui DSK "reflecta o serioasa eroare de judecata", dar ca relatia a fost consensuala. Strauss-Khan si-a cerut scuze de la FMI si de la sotia sa - o personalitate a televiziunii franceze, Anne Sinclair.

Dominique Strauss-Kahn urma sa participe luni la o reuniune a ministrilor de finante din UE pentru a discuta despre imprumuturile Portugaliei si Greciei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: