CFR Calatori va majora tarifele la bilete cu cel putin 10%

Data publicarii: 17-05-2011 | Turism



CFR Calatori anunta ca Ordonanta 36 urmeaza sa fie modificata printr-un alt act normativ in sensul permiterii ajustarii tarifelor in functie de conditiile de piata, fara a tine cont de rata inflatiei, fiind necesara o noua ajustare cu cel putin 10%, au declarat luni pentru NewsIn reprezentantii CFR.

"Din analiza proiectului bugetului de venituri si cheltuieli propus pentru anul 2011 si avand in vedere nivelul subventiei alocat pentru anul 2011, respectiv suma de 937 milioane lei, pentru echilibrare bugetara era necesara o noua ajustare a tarifelor de deservire generala cu cel putin 10%, incepand  din luna februarie 2011. Ordonanta 36 urmeaza a fi modificata printr-un alt act normativ in sensul permiterii ajustarii tarifelor in functie de conditiile de piata, fara a tine cont de valoarea ratei inflatiei. Propunerea de act normativ se afla in acest moment pe circuitul de avizare", spun reprezentantii CFR Calatori. 

Acestia au precizat pentru NewsIn ca Ordinul comun al Ministerului Finantelor nr. 2935 din 06.10. 2008 si al Ministerului Transporturilor nr. 695 din aceeasi data aproba Metodologia de calcul a tarifelor maximale din tariful intern de calatori pentru transportul de calatori pe calea ferata - deservire generala.

"Metodologia prevede doua moduri de calcul al tarifelor, respectiv prin ajustarea tarifelor conform art. 18-20, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin stabilirea/modificarea tarifelor conform art. 21-27 cu analiza proiectului de buget de venituri si cheltuieli", au explicat oficialii companiei.

La SNTFC CFR Calatori ultima ajustare a tarifelor pentru transportul calatorilor pe calea ferata, efectuata in baza Metodologiei conform art. 18-20, s-a aprobat incepand cu data de 20 septembrie 2010, procentul de majorare fiind de 8%.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: