Topul celor mai mari cresteri ale anului la BVB. Vedeti si cele mai mari pierderi

Data publicarii: 17-05-2011 | Bursa



Numai actiunile a 18 companii listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au reusit cresteri  de peste 10% in acest an, pana ieri. Adica doar cele 18 actiuni ar fi rasplatit investitorii cu venituri din vanzarea lor mai mari decat suma inflatiei cu impozitul pe castig. Doar 33 din 70 de companii au reusit sa treaca mai sus de 0%.


Oltchim Rm. Valcea (OLT) a fost cea mai spectaculoasa atractie de la Bursa de Valori Bucuresti din acest an, cu exceptia Fondului Proprietatea. OLT isi datoreaza  succesul de piata (+196%, din 31 decembrie pana in 16 mai), speculatiilor legate de privatizarea sau de vanzarea pe bucati a combinatului valcean. Privatizarea este pusa sub semnul intrebarii de datoriile uriase, de peste 2,3 miliarde de lei.

Totusi, oficial, Guvernul a renuntat la intentia de a lichida compania daca privatizarea esueaza in acest an. Principalii cumparatori au fost nemtii de la PCC si britanicii de la Carlson Ventures, care detin cate 13% din actiuni fiecare. PCC se lupta pe toate caile, de ani buni, sa schimbe conducerea companiei oltene, pe care vrea sa o preia la un pret cat mai mic.

Integral in Money.ro

Sursa foto: Money.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: