BERD imprumuta cu 3,7 milioane euro un producator de solutii de ambalare din Romania

Data publicarii: 18-05-2011 | Finante-Banci



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 3,7 milioane euro producatorului si distribuitorului de solutii de ambalare Industrial Mecano, din Romania, banii urmand sa fie utilizati pentru extinderea portofoliului de produse si relocarea operatiunilor.

De asemenea, imprumutul de tip mezzanine (imprumut subordonat) va sprijini strategia companiei de dezvoltare si va contribui la crearea de noi locuri de munca. Industrial Mecano are 350 de clienti in Romania, in sectoare precum producerea si retailul bunurilor alimentare si al bauturilor sau materiale de constructii.

"Finantarea BERD va permite companiei sa isi creasca capacitatea de productie si sa-si extinda actualul portofoliu de produse cu solutii de ambalare cu valoare adaugata mai mare, care in prezent sunt importate in Romania. Mai mult, fondurile imprumutate vor fi folosite pentru a reloca operatiunile Industrial Mecano din interiorul Bucurestiului la periferia orasului, in spatii de productie noi, mai eficiente atat din punct de vedere energetic, cat si din perspectiva fluxului technologic", se arata in comunicat.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro in diferite sectoare din economie, mobilizand astfel investitii aditionale de peste 9 miliarde euro din alte surse.

NewsIn