Merg ca pe roate: Cat castiga BMW la o masina vanduta, si cat castiga Dacia

Data publicarii: 18-05-2011 | Auto



Producatorii de masini au avut profituri record in 2010. Desi pentru fiecare BMW vandut firma germana a castigat, in medie 4462 de euro, Dacia a obtinut 250 de euro per masina vanduta, la fel ca Fiat si mai mult  decat renaul sau Peugeot-Citroen. Sumele nu se pot compara insa cu Ferrari, care castiga aproape 50.000 de euro la fiecare bolid vandut.

Profitul BMW pentru fiecare vehicul comercializat in primul trimestru din 2011 a fost, in medie, de 4.462 euro. Producatorii generaliSti precum Fiat, Renault sau PSA au profituri mult mai mici.

Potrivit Capital.ro, multe companii au avut, in primele trei luni ale acestui an, un profit mult mai mare decat se estima. In cazul producatorilor germani de maSini premium, profitul pentru fiecare maSina vanduta a fost de ordinul miilor de euro. Conform analistilor Bloomberg, BMW a incasat mai multi bani per maSina vanduta decat in intreaga sa istorie, mai exact 4.462 de euro. In timp ce Mercedes-Benz a inregistrat, in medie, un profit de 4.145 de euro pentru fiecare maSina, iar divizia Audi a grupului Volkswagen, 2.981 de euro. Trebuie spus ca profitul mentionat este inainte de plata taxelor Si alte cheltuieli financiare (EBIT).

Integral in Realitatea.net