Dell: tabletele nu vor inlocui computerele personale

Data publicarii: 18-05-2011 | IT&C



In pofida unei cresteri modeste inregistrata de piata computerelor personale, grupul american Dell (numarul doi mondial pe piata PC-urilor) sustine ca tabletele media nu vor inlocui computerele de tip desktop, in special la locul de munca, transmite CNBC.

'Tableta informatica este vazuta in continuare ca un al treilea dispozitiv. Nu va inlocui smartphone-ul. De asemenea, pana acum nu a demonstrat ca va putea inlocui notebook-ul sau computerul de tip desktop', a declarat miercuri, pentru CNBC, presedintele Dell responsnabil pentru consumatori si firme mici si mijlocii, Steve Felice. 

Comentariile responsabilului de la Dell vin dupa ce firmele de cercetare Gartner si IDC au publicat o serie de rapoarte conform carora vanzarile globale de PC-uri au scazut cu 1-3% in primul trimestru, in parte si din cauza cresterii vanzarilor de tablete. 

Steve Felice considera ca computerele de tip desktop vor avea si in viitor un loc la birou deoarece nu sunt utilizate doar pentru vizualizarea de continut ci, si mai important, pentru crearea de continut. 'Exista estimari ca in urmatorul deceniu vor fi vandute doua miliarde de PC-uri. Daca compari aceste cifre cu 10 milioane de tablete vandute in ultimele trimestre, cred ca va mai trece mult timp pana cand vom putea spune ca aceste trenduri vor conduce la o modificare fundamentala', a apreciat Steve Felice. 

Dell a raportat marti seara o crestere de trei ori a profitului net in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. In aceste conditii, Dell si-a majorat estimarile pentru exercitiul fiscal 2012, compania precizand ca se asteapta la comenzi mai mari din partea sectorului public.

Sursa: AGERPRES