Marile banci de investitii straine fac din nou pariuri de 4 lei pe euro

Data publicarii: 18-05-2011 | Finante-Banci



Leul a reintrat pe radarul marilor banci de investitii din centrele financiare ale lumii, care revin cu pariuri de scadere a cursului spre 4 lei pentru un euro, dupa o perioada in care uitasera de piata romaneasca.

De data aceasta optimismul lor este legat de perspectivele ca BNR ar putea favoriza o intarire in continuare a leului, care ar ajuta in lupta cu inflatia tot mai usturatoare. In plus, randamentele oferite de titlurile de stat romanesti, in special cele pe termene scurte, par atractive, pe fundalul unei imbuna-ta-tiri a imaginii generale a economiei. Traderii de la BNP Paribas sau JP Morgan le recomanda clientilor in discutii private sa parieze pe leu, avand in vizor tinta de 4 lei pentru un euro.

Si analistii Barclays Capital, divizia de investitii a uneia dintre cele mai mari banci la nivel global, sau ai Citi vad pers-pective de intarire usoara pentru leu, trecand recoman-darea de a paria pe moneda romaneasca in rapoartele lor.

"Cifra de crestere a economiei din primul trimestru, du-blata de imbunatatirea continua a performantei externe si lipsa unor probleme certe de evaluare, confirma asteptarile noastre pentru o apreciere modesta a leului. Pe acest fundal, ne astep-tam ca euro sa ajunga aproape de 4 lei pana la sfarsitul acestui an", spune Ilker Domac, analist in cadrul Citi, responsabil de pietele emergente din regiune.

Integral in Ziarul Financiar