BCR scumpeste cu un punct creditele de consum in lei dupa ce a avut cerere peste asteptari

Data publicarii: 18-05-2011 | Finante-Banci



BCR, cea mai mare banca locala dupa active, surprinde piata cu o majorare neasteptata a dobanzii la creditele de consum in lei, cu un punct procentual, la 14,5% pe an, semnaland astfel un punct de cotitura dupa o perioada in care promotiile dusesera in jos costurile finantarilor.

Motivul corectiei? Cererea a depasit asteptarile la acest nivel de pret. "A fost o campanie cu costuri promotionale, iar in acest moment am adaptat princing-ul (nivelul dobanzilor - n. red.), pentru ca cererea a depasit asteptarile. Dar nu ne-am intors la preturile de dinainte de campanie", au comentat ieri reprezentantii BCR. Desi majoritatea bancilor mari au presat cu campanii promotionale in prima parte a anului, efortul nu s-a vazut si in statisticile generale. BNR a consemnat in continuare scaderi ale soldului creditului de consum de la luna la luna, inclusiv in martie. Aceasta inseamna ca vanzarile de imprumuturi noi inca nu ajung sa egaleze sumele rambursate de clienti.

Practic, BCR a prelungit campania la creditele de consum in lei pana pe 16 iunie, insa dobanda fixa este acum de 14,5% pe an, fata de 13,5% pe an cat a fost la promotia precedenta, derulata de la 1 aprilie pana la 14 mai. In ianuarie, nivelul dobanzii era de 15,5% pe an.

Integral in Ziarul Financiar