Min. Comunicatiilor: OTE va prezenta saptamana viitoare o oferta concreta privind Romtelecom

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Oficialii Ministerului roman al Comunicatiilor si reprezentantii OTE si Deutsche Telekom au discutat miercuri la sediul ministerului din Capitala pe tema ofertei de vanzare a celor aproape 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania.

"Temele abordate in cadrul intalnirii au fost evolutia pietei telecom din Romania si din Europa, precum si situatia companiei Romtelecom si evolutia acesteia in ultima perioada. Referitor la oferta de achizitie a procentului de 45,99% din actiunile Romtelecom detinute de statul roman, reprezentantii OTE au cerut o serie de clarificari, urmand ca in termen de o saptamana sa prezinte o propunere scrisa", se arata intr-un comunicat emis de minister.

Propunerea va cuprinde pozitia OTE despre procesul de valorificare a actiunilor Romtelecom detinute de statul roman, spun oficialii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Discutiile au durat aproximativ o ora si jumatate. Participantii la dezbateri au fost: ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, secretarii de stat Marius Fecioru si Iosif Moldovan, secretarul general, Adrian Kalapis si secretarul general adjunct, Ionut Negrescu. Din partea OTE si Deutsche Telekom au participat presedinte OTE, Michael Tsamaz, directorul general Romtelecom, Yorgos Ioannidis, directorul general Cosmote, Stefanos Theocharopoulos si Roland Mahler, membrul Consiliului de Administratie la Deutsche Telekom, responsabil pentru subsidiarele din Europa.

Totodata, potrivit lui Vreme, societatea RCS&RDS a facut o oferta pentru preluarea celor 45,99% de actiuni pe care Ministerul Comunicatiilor le detine la Romtelecom. "In cazul in care nu ajungem la o intelegere cu actionarul majoritar al Romtelecom, grupul grecesc OTE, as prefera listarea Romtelecom. Dar a existat o oferta de la RCS&RDS pentru preluarea actiunilor", declara ministrul Valerian Vreme saptamana trecuta.

Potrivit informatiilor aparute in presa, oferta grecilor de la OTE pentru a cumpara actiunile detinute de statul roman la Romtelecom ar fi de 350 de milioane de euro.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.

Romtelecom ofera servicii complexe pe piata de comunicatii, de la telefonie fixa, la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer-Care. Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - 45.99%.Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: