Grupul Bosch va construi o fabrica in Romania pentru care a cerut facilitati statului roman

Data publicarii: 19-05-2011 | Afaceri



Grupul german Bosch are in plan constructia unei fabrici in Romania, pentru care a cerut facilitati statului roman si urmeaza sa dea mai multe detalii la mijlocul acestui an, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanta Grupului Bosch in Romania, Brigitte Eble.

"Este un proiect de tip green-field si nu este o investitie mica. Exista o intelegere cu Guvernul Romaniei, ca vom face impreuna o declaratie pe acest subiect. Guvernul Romaniei are programe de sustinere a investitiilor si vom propune sa ne sprijine cu astfel de facilitati in vederea realizarii proiectelor", a precizat directorul general Robert Bosch SRL si reprezentanta Grupului Bosch in Romania, Brigitte Eble.

Potrivit acesteia, Guvernul roman va trebui sa decida daca va sustine aceasta investitie, daca proiectul va beneficia de aceste facilitati.

"Atunci cand vom primi 'unda verde' vom putea da mai multe detalii. La mijlocul anului speram sa o anuntam. Nu putem da acum mai multe informatii", a spus seful Bosch pe Romania, Brigitte Eble.

Altfel, oficialul grupului german a adaugat ca, in 2010, Bosch a fost cel mai mare furnizor de piese auto. "Nu exista practic autovehicul in lume care sa nu aiba incorporata o piesa Bosch", a mentionat Eble.

Bosch estimeaza pentru acest an afaceri de 172 milioane euro in Romania, mai mari cu 7% fata de cifra de afaceri inregistrata anul trecut, de 161 milioane euro, crestere data in special de productia de piese auto, potrivit sefului pe Romania, Brigitte Eble.

Anul trecut, cifra de afaceri realizata de companie, de 161 milioane euro, a fost cu 17% mai mare fata de cea din 2009 si a revenit astfel la nivelul din 2008.

"Cea mai buna evolutie in 2010 a avut-o sectorul tehnologiei auto, care a reprezentat 55-60% din cifra de afaceri a companiei. (...) Ne-am atins obiectivele pentru 2010 si am reusit sa avem o evolutie pozitiva atat in plan international, cat si local", a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general Robert Bosch SRL si reprezentanta Grupului Bosch in Romania, Brigitte Eble.

Totodata, la sfarsitul anului 2010, numarul angajatilor a ajuns la 1.150 de persoane, cu 200 mai multi decat in 2009, iar Bosch planifica si anul acesta crearea de noi locuri de munca in Romania. "Vom angaja 200-300 de persoane si vom face in acest an investitii in centrul de comunicare din Timisoara si in extinderea centrului de la Blaj", a afirmat seful Bosch in Romania, Brigitte Eble.

Potrivit acesteia, anul trecut Bosch a cheltuit 94 milioane euro cu achizitiile de echipamente de la furizori romani, iar in 2011 se asteapta sa cumpere de peste 100 milioane euro.

In ceea ce priveste rezultatele la nivel global, cifra de afaceri a Grupului Bosch a crescut la nivel global cu 24%, atingand valoarea de 47,3 miliarde de euro si depasind cu circa un miliard de euro nivelul din 2007, de dinaintea crizei. Pentru acest an, grupul german estimeaza afaceri de 50 miliarde euro, pentru prima data in istoria grupului.

In 2011, furnizorul de tehnologie si servicii, planifica sa investeasca peste 7 miliarde de euro pentru asigurarea dezvoltarii sale viitoare. Din aceasta suma, peste 4 miliarde de euro sunt dedicati cercetarii si dezvoltarii, iar circa 3 miliarde de euro vor fi investiti in mijloace fixe. In 2010, bugetul alocat cercetarii si dezvoltarii a fost de 3,8 miliarde de euro, iar investitiile au totalizat 2,4 miliarde de euro.

Grupul Bosch activeaza in Romania din 1994. Acesta detine patru companii in trei orase: Robert Bosch SRL (din 1994) si BSH Electrocasnice SRL (din 1999) in Bucuresti, Bosch Rexroth SRL (din 2005) in Blaj si Bosch Communication Center (din 2008) in Timisoara.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Bosch are circa 283.500 de angajati si vanzari de aproximativ 47,3 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 300 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentata in aproximativ 150 de tari.

In anul 2011, Bosch isi sarbatoreste cea de-a 125-a aniversare. Compania a fost infiintata la Stuttgart in 1886 de catre Robert Bosch (1861-1942), cu denumirea "Atelier de mecanica fina si electrotehnica". Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de cǎtre Fundatia Robert Bosch, o organizatie caritabila. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: