Topul averilor: SIF Moldova creste de doua pana la sapte ori mai mult decat suratele ei

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Activele nete al Societatii de Investitii Financiare SIF Moldova au crescut in primele patru luni ale anului cu peste 11%, pana la 1,3 mld. lei (346 mil. euro), in vreme ce pe locul doi se afla SIF Muntenia cu o crestere de 5,4%, potrivit raportului emis in aceasta dupa amiaza de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Cel mai mic progres l-a inregistrat SIF Transilvania, cu 1,7%, pana la 1,53 mld. lei (374 mil. euro).  SIF Oltenia si SIF Banat Crisana au inregistrat sporuri de 4,55%, respectiv de 4,18%.

In ciuda progreselor lor, SIF-urile se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la preturi care stabilesc pentru ele valori de piata de numai jumatate din averile pe care fiecare le are.

Cea mai mare capitalizare (numarul total de actiuni inmultit cu pretul unei actiuni la  BVB) o are SIF Oltenia, dar valoarea acesteia la 30 aprilie era cu 44% mai mica decat  valoarea activelor sale. In principiu, este firesc sa existe diferente, pentru ca discount-urile sunt expresii ale perceptiei investitorilor despre cat de riscante sunt aceste actiuni, dar diferentele sunt mai mari decat ar fi normal, spun analistii. 

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: