BCR intra pe nisa platilor rapide cu cardul si mizeaza pe 300.000 de clienti

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



BCR, cea mai mare banca locala dupa active, si-a propus sa vanda anul acesta 300.000 de carduri contactless, care pe langa platile uzuale pot fi folosite si pentru achitarea contravalorii calatoriei direct la aparatele de taxare electronica din mijloacele de transport in comun din Capitala.

Cardul contactless permite efectuarea de plati de mica valoare (sub 100 de lei) la comercianti fara trecerea prin cititorul POS si tastarea codului PIN.

"Am emis 1.300 de carduri in numai cateva zile de la lansarea produsului. Cred ca atingerea unui volum de 300.000 de carduri pana la sfarsitul anului reprezinta o tinta realista", a declarat Dindar Bactali, directorul regional retail pentru Bucuresti la BCR.

Cardul, emis sub sigla Visa, integreaza si aplicatia de transport existenta pe cardurile ACTIV ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti, plata calatoriei fiind efectuata din disponibilul existent in portofelul electronic atasat acestei aplicatii si nu din contul curent deschis la banca. De asemenea, clientii pot achita cumparaturile efectuate in magazinele unde sunt instalate dispozitive care permit plati contactless. Cardul poate fi utilizat in prezent, pe langa plata calatoriei cu mijloacele de transport in comun, in hypermarketurile Real, reteaua de farmacii Sensiblu si benzinariile Rompetrol din Capitala.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: