Asiguratorii au platit in trimestrul intai despagubiri triple pentru daune la proprietati

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Companiile membre UNSAR, asociatia profesionala a asiguratorilor din Romania, au platit in primul trimestru despagubiri de aproape 91 milioane lei (22 mil. euro) pentru daunele provocate de incendii si calamitati naturale, de trei ori peste nivelul inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Despagubirile achitate pe acest segment in perioada ianuarie-martie 2010 au fost de 29,7 milioane lei. Membrii UNSAR detin o cota de piata de peste 80% pe segmentul asigurarilor de incendiu si calamitati naturale.

"Exista o tendinta a ultimilor ani de crestere a valorii si frecventei daunelor pe segmentul property. Cred ca aceasta crestere vine mai degraba din segmentul corporate, avand in vedere ca anul acesta s-a platit si dauna pentru incendiul de la centrul comercial Dragonul Rosu, cea mai mare din ultimele doua decenii de pe piata locala", comenteaza Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh, unul din cei mai mari brokeri de asigurare.

Generali, o companie de top zece din piata asigurarilor, a platit in martie o despagubire de peste 55 mil. lei companiei Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu din Capitala, afectat de un incendiu puternic in vara anului trecut.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: