Aseara DSK: acuzare ofociala; stabilire cautiune, monitorizare electronica la domiciulu; inca o noapte in arest

Data publicarii: 20-05-2011 | Finante-Banci


 

Dominique Strauss-Kahn a fost pus oficial sub acuzare

Dominique Strauss-Kahn, care si-a dat demisia miercuri din postul de director general al FMI, a fost pus oficial sub acuzare, joi, de o curte din New York, informeaza CNN.

Punerea sub acuzare, decisa de o curte cu juri (grand jury), echivaleaza cu trimiterea in judecata, daca Dominique Strauss-Kahn pledeaza nevinovat.


Un judecator de la Curtea Suprema din New York, Michael Obus, a decis eliberarea pe cautiune a fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a fost pus oficial sub acuzare, joi, dupa ce o camerista a sustinut ca a agresat-o sexual si a incercat sa o violeze.

Cautiunea a fost fixata la un milion de dolari.

Procurorii se opusesera eliberarii pe cautiune, amintind ca in ziua in care s-au petrecut faptele, fostul sef al FMI ar fi plecat in graba de la hotel.

Dominique Strauss-Kahn, care si-a dat demisia miercuri din postul de director general al FMI, a fost pus oficial sub acuzare, joi, de o curte din New York, informeaza CNN.

Strauss-Kahn are deja confiscat pasaportul francez de catre autoritatile americane. El promite sa le puna la dipozitie si documentele de calatorie de la ONU, pentru a dovedi ca este de buna credinta si nu are de gand sa paraseasca teritoriul american pe durata procedurii judiciare.

Franta si SUA nu au un tratat de extradare, iar DSK promite sa renunte voluntar la orice fel de procedura de extradare, potrivit unei declaratii facute sub juramant.

Avocatul presupusei sale victime, Jeff Shapiro, a declarat la CNN ca clienta sa este "nelinistita" de perspectiva ca Dominique Struass-Kahn sa paraseasca inchisoarea. Ea se teme pentru securitatea sa.

Strauss-Kahn a fost trimis la inchisoare luni de o alta judecatoare, Melissa Jackson, care i-a refuzat cautiunea, estimand ca exista riscul de a parasi tara.

DSK acuzare - Dominique Strauss-Kahn va fi monitorizat electronic la domiciliu

Potrivit CNN, judecatorul Michael Obus a spus ca fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, poate fi eliberat pe durata procedurii judiciare in schimbul unei cautiuni de un milion de dolari bani. Totodata, el va trebui sa aiba o asigurare de 5 milioane de dolari.

Dominique Strauss-Kahn va fi plasat in arest la domiciliu, urmand sa fie monitorizat electronic, si, in plus, judecatorul a decis ca va trebui sa aiba tot timpul cu el un gardian inarmat, pe propria cheltuiala.

Eliberarea pe cautiune este o prima victorie pentru avocatii lui DSK.

DSK acuzare - Dominique Strauss-Kahn va mai petrece o noapte la inchisoare

Un judecator de la Curtea Suprema din New York, Michael Obus, a decis joi eliberarea pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn, insotita de o serie de conditii, dar fostul sef al FMI isi va mai petrece o noapte la inchisoare, pentru ca documentele vor fi semnate abia vineri.

Potrivit CNN, judecatorul Michael Obus a spus ca fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, poate fi eliberat pe durata procedurii judiciare in schimbul unei cautiuni de un milion de dolari bani. Totodata, el va trebui sa aiba o asigurare de 5 milioane de dolari.  Dominique Strauss-Kahn va fi plasat in arest la domiciliu, urmand sa fie monitorizat electronic, si, in plus, judecatorul a decis ca va trebui sa aiba tot timpul cu el un gardian inarmat, pe propria cheltuiala.

Eliberarea pe cautiune este o prima victorie pentru avocatii lui DSK.

Urmatoarea audiere in cazul sau a fost stabilita pentru 6 iunie.

Capetele de acuzare care au fost retinute - dintre cele sapte formulate de procurori - vor fi anuntate mai tarziu.



Ultimele stiri pe BankNews.ro: