Gabriels (RBS): Mai multe banci s-au aratat interesate de RBS Romania, nu am vazut o oferta

Data publicarii: 20-05-2011 | Finante-Banci



Mai multe banci s-au aratat interesate sa cumpere RBS Romania, motivul fiind rezultatele obtinute in 2010, dar pana acum banca nu a primit o oferta concreta, a declarat joi presedintele bancii, Johan Gabriels.

"OTP face parte din piata. Pot sa spun ca au fost mai multe banci interesate de RBS, iar motivul a fost rezultatul obtinut in 2010. Obiectivul meu este sa pastrez aceasta afacere si sa o cresc, iar ce se poate intampla la un anumit punct nu stiu... Sunt speculatii. Eu nu decid, este o decizie a actionarilor. Sunt multe zvonuri despre aceasta banca, despre alte banci. Ceea ce pot sa spun este ca nu am vazut o oferta", a spus Johan Gabriels.

In ceea ce priveste rezultatele, seful RBS Romania sustine ca profitul din primul trimestru al acestui an a fost in linie cu cel de anul trecut, cand s-a ridicat la 42 milioane de lei.

"Profitul a fost in linie cu cel realizat anul trecut. Au fost lucruri pe care le-am remarcat: o revenire in cazul companiilor multinationale care lucreaza pentru export, cei care lucreaza in afara Romaniei isi revin mai repede, iar pe de alta parte consumul ramane in continuare la un nivel scazut", a spus Johan Gabriels.

El a declarat ca veniturile realizate de banca in primul trimestru din 2011 au scazut cu 4% fata de anul trecut. "Ceea ce ne-a ajutat au fost provizioanele pentru ca acestea s-au redus fata de anul trecut. Din perspectiva profitului, acesta a fost asemanator cu cel de anul trecut. Obiectivul este sa obtinem un rezultat in linie cu cel de anul trecut.  Chiar daca  profitabilitatea este mai buna decat cea din 2010, vom avea si cheltuieli mai mari, pentru ca vom investi in marketing, vrem sa lansam mai multe produse si servicii care vor aduce beneficii in 2012 sau 2013. Daca reusesc sa mentin profitul in linie cu cel de anul trecut sunt mai mult decat fericit", a spus seful RBS Romania.

Acesta a adaugat ca, spre finele anului, banca ar putea incepe din nou cresterea activelor si a creditelor, dar aceasta depinde de ce se intimpla in economie, pentru ca, acum, mai mult de 70% sunt refinantari. "Spre finele anului, concentrarea pe refinantari va fi mai putin importanta decat pe afacerile noi", a adaugat Gabriels.

Banca este prezenta pe piata din Romania din noiembrie 1995. In prezent, RBS Romania isi desfasoara activitatea in 15 orase (Arad, Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara) prin intermediul celor 25 de locatii si a patru lounge-uri dedicate Royal Preferred Banking, dar si cu ajutorul fortei de vanzari directe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: