Juratii au retinut toate cele sapte capete de acuzare formulate impotriva lui DSK

Data publicarii: 20-05-2011 | Actualitate



Dominique Strauss-Kahn a fost pus oficial sub acuzare, joi, de o curte cu juri din New York pentru toate cele sapte capete de acuzare formulate de procurori in legatura cu infractiunea de natura sexuala pentru care trebuie sa raspunda in fata justitiei, a anuntat procurorul Cyrus Vance.

"Grand jury (curtea cu juri - n.r.) a analizat ieri (miercuri - n.r.) dovezile furnizate de procurori si a decis ca sunt suficiente pentru a-l pune sub acuzare si pentru a avea un proces", a spus Cyrus Vance intr-o declaratie transmisa in direct la CNN dupa audierea care a avut loc joi la un tribunal din Manhattan, in urma careia fostul sef al FMI a obtinut eliberarea pe cautiune.

Cele sapte capete de acuzare se refera la abuz sexual, agresiune sexuala (doua capete de acuzare au fost retinute sub denumirea acestei infractiuni), tentativa de viol, sechestrare, contact sexual prin folosirea fortei, atingeri neconsimtite.

"Aceste acuzatii sunt de o gravitate extrema", a mentionat procurorul.

Cele mai grave acuzatii retinute impotriva lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de pedepse cu pana la 25 de inchisoare. Daca ar fi condamnat pentru toate cele sapte capete de acuzare care au fost retinute, DSK risca o pedeapsa cumulata de pana la 74 de ani de inchisoare.

Juratii au deliberat in secret, in absenta unui judecator. Ei aveau termen pana vineri pentru a se decide pentru ce va trebui sa raspunda Dominique Strauss-Kahn in fata justitiei, in cazul in care pledeaza nevinovat. Miercuri, juratii au audiat-o pe presupusa victima a lui DSK, camerista imigranta din Guineea in varsta de 32 de ani.

Judecatorul a decis joi, la audierea in timpul careia Dominique Strauss-Kahn a fost pus oficial sub acuzare, ca fostul sef al FMI poate fi eliberat pentru o cautiune de un milion de dolari si cu indeplinirea mai multor conditii - o garantie de 5 milioane de dolari, care vor fi confiscati in cazul in care DSK nu respecta conditiile eliberarii, purtarea unei bratari electronice, supraveghere video la domiciliul din Manhattan unde va fi consemnat, un gardian inarmat care il va insoti permanent si pe care il va plati inculpatul, predarea pasaportului si a tuturor documentelor de calatorie.

La urmatoarea audiere, fixata pentru 6 iunie, Dominique Strauss-Kahn va trebui sa anunte cum pledeaza. In cazul in care va pleda nevinovat, va avea loc un proces. In caz contrar, se va trece la negocieri pentru despagubiri si stabilirea pedepsei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: