Esti rau-platnic? Recuperatorul iti ia un sfert din ce datorezi in primele trei luni de cand a dat de tine

Data publicarii: 20-05-2011 | Finante-Banci



Chiar daca invoca motive precum "am uitat de datoriile" sau "nu mai am serviciu" romanii rau - platnici se decid, totusi, sa inceapa sa plateasca din datorii odata ce recuperatorul le explica ca, potrivit contractului de imprumut, leasing ori utilitati, nu prea au cum sa scape fara sa dea banii inapoi.

Un agent de la o firma de recuperare creante are o rata de succes de 25% in primele trei luni atunci cand vine vorba de scos bani de la debitorul persoana fizica, potrivit datelor Coface, una dintre cele mai mari firme de profil de pe piata. Cand vine vorba de firme procentul sumei recuperate din suma totala de plata urca pana la 30%. 

Reprezentantii Coface spun ca rau-platnicul reactioneaza relativ bine cand il viziteaza recuperatorul pentru a-i cere bani. Ba chiar, in cele mai multe cazuri, nu este nevoie sa se recurga la procedura executarii silite, invocarea clauzelor contractuale si explicarea lor facandu-l pe datornic sa-si asume plata sumei scadente sau, macar, sa accepte un grafic de esalonare. 

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: