65% dintre joburile vacante nu sunt scoase la concurs. Vezi cum ajungi la ele

Data publicarii: 23-05-2011 | HR/Cariere



Angajatorii de pe piata locala nu isi mai anunta posturile vacante, multi au renuntat sa-si publice anunturile de recrutare si prefera sa angajeze utilizand surse proprii. In prezent, doar 35% dintre locurile de munca vacante sunt publicate, potrivit Myjob.

"Costa timp si bani sa dai publicitatii un loc de munca disponibil, asa ca multi angajatori aleg sa nu faca acest lucru, mai ales daca stiu ca pot ocupa acel post prin recomandari interne sau pur si simplu din baza de date de CV-uri deja existenta in companie", explica Oana-Maria Banu, Product Marketing Manager la site-ul de recrutare Myjob.

Principala metoda prin care firmele de pe piata locala acopera posturile vacante nu este publicarea de anunturi de angajare, ci recomandarile facute de proprii angajati, peste 75% dintre companii apeleaza la aceasta metoda, arata un studiu recent al HR Club.

Asadar, spun specialistii in resurse umane, reteaua de prieteni si cunoscuti reprezinta o metoda eficienta de a ajunge ajunge la posturile vacante inainte de a fi publicate.

Alte metode recomandate de specialisti sunt aplicatiile spontane pe site-urile companiilor la sectiunea Joburi sau Cariere, participarea la un program de voluntariat sau la unul de practica, o experienta extracurriculara bogata sau prezenta pe site-urile de socializare.

De asemenea, cei care vor sa-si creasca sansele de angajare ar trebui sa nu ignore afisele, evenimente stradale sau caravane mobile care anunta locuri de munca vacante.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: