BCR ASIGURARI - profit brut de 7.7 milioane lei si PBS in crestere la trim I 2011

Data publicarii: 23-05-2011 | Finante-Banci



 Conform datelor neauditate, in primul trimestru al anului 2010, BCR ASIGURARI a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 126 milioane lei (aproximativ 30 milioane euro), in crestere cu 1% fata de perioada similara anului 2010, mentinandu-se astfel  in topul  companiilor de asigurare care practica asigurari generale. 

Evolutia primelor brute subscrise pe linii de afaceri a fost una pozitiva, un rol determinant in portofoliului societatii continuand sa-l detina segmentul auto.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la asigurarile CASCO s-a inregistrat o crestere de la 45.2 mil lei la 56.1 mil lei, reprezentand un procent de aproximativ 23% .

Asigurarile de tip Property au crescut cu peste 44% si au atins suma de  25.9   mil lei fata de 18.0   mil lei, dovedind care este potentialul pe acest segment. 

Pentru celelalte asigurari de tip raspunderi se consemneaza cifra de  6.5 mil lei adica o evolutie  de peste 58%, fata de 4.1 mil lei.Asigurarea de raspundere civila obligatorie este singura linie de afaceri in care BCR ASIGURARI nu a inregistrat crestere, aceasta fiind consecinta mentinerii unei prime medii de asigurare care sa ofere o inalta calitate a serviciilor de despagubire.   

Valoarea totala a despagubirilor platite in primul trimestru al anului 2011 a scazut cu 23%  si a fost in valoare de 68.7 milioane lei, in comparatie cu 88.4 mil lei, pentru trimestrul I al  anului 2010, conform  raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG.

"Rezultatele financiare  pozitive  ale  primului trimestru  2011 ne obliga sa pastram o atentie majora asupra obiectivelor de profitabilitate stabilite pentru anul  in curs.  Ne propunem sa crestem valoarea PBS in continuare si sa capacitam solicitarile clientilor in rezultate favorabile pentru ambele parti" a declarat Mihail Tecau, Presedinte al Directoratului BCR ASIGURARI VIG.

Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de catre BCR ASIGURARI  VIG  sunt disponibile pe www.bcrasigurari.ro si in cadrul tuturor unitatilor teritoriale ale societatii

Ultimele stiri pe BankNews.ro: