Piraeus Bank Romania lanseaza o platforma de acces la Aurul de Cont, un produs unic pe piata romaneasca

Data publicarii: 23-05-2011 | Finante-Banci

 

 

 Platforma ofera investitorilor acces la Aurul de Cont, un produs unic pe piata bancara romaneasca

  Incepand cu acesta saptamana, Piraeus Bank Romania ofera clientilor sai un nou serviciu de trezorerie.

 Platforma de tranzactionare online (Piraeus Electronic Trading System - PETS) se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc administrarea si investirea disponibilitatilor banesti cu ajutorul unui instrument de lucru flexibil, rapid si usor de folosit.

Utilizand platforma investitorii pot tranzactiona si urmari evolutiile cotatiilor valutare Spot si Forward, pe cele ale pretului aurului precum si pe cele ale nivelului dobanzilor.

Aceste informatii sunt transmise in timp real si in corelatie directa cu miscarile din piata interbancara.  

Prin intermediul PETS utilizatorii au acces - indiferent de locul unde care s-ar afla - la produse consacrate de trezorerie dar si la alternative de investitie unice pe piata autohtona, precum Aurul de Cont.   

 "Originalitatea PETS consta si in faptul ca ea ofera optiunea de a investi in Aur de Cont, un produs complementar investitiei in aur fizic, dar care pastreaza aceeasi principala caracteristica: siguranta. Investitia in Aurul de Cont este o modalitate perfecta de diversificare a portofoliului. Spre deosebire de tranzactionarea fizica a aurului, aceasta detine avantajul accesului la o piata lichida, care raspunde rapid la orice informatie cu impact asupra pietelor internationale. Volatilitatea specifica Aurului de Cont asigura clientilor oportunitatea de a deschide pozitii si de a le inchide integral sau partial, fara a fi necesare intervale indelungate de timp pentru marcarea profiturilor. Mai mult, clientii pot solicita oricand livrarea fizica a aurului." a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank Romania.

 

PETS este definita de o multitudine de functionalitati care ofera posibilitatea de a:

  • - tranzactiona Aur de Cont. Investitorii pot alege sa cumpere aur fara a fi necesara livrarea fizica, eliminand astfel mare parte din costurile aferente acestui proces dar avand siguranta ca aurul achizitionat exista in forma fizica in custodia uneia din contrapartidele elvetiene ale Piraeus Bank. Astfel, ei pot profita de modificarile de pret ale aurului pe piata internationala prin cumpararea si vanzarea Aurului de Cont la spread-uri minime. Modalitatea de tranzactionare este similara tranzactiilor de schimb valutar; se cumpara/vand uncii de aur contra EUR, USD sau RON.
  • - beneficia de cotatii competitive bazate pe sistemul de tranzactionare Reuters, atat pentru operatiunile de schimb valutar necesare in activitatea curenta comerciala sau investitionala cat si pentru tranzactiile de hedging valutar de tipul Forward. Informatiile legate de evolutia cotatiilor din piata sunt disponibile printr-un "tool-tips" care permite urmarirea nivelurilor maxime/minime/curente inregistrate in timpul sesiunii de tranzactionare.
  • - constitui depozite in RON, EUR sau USD cu randamente preferentiale si maturitati personalizate. Negocierea si confirmarea prin intermediul platformei elimina necesitatea deplasarii la una dintre sucursalele Piraeus Bank Romania si intocmirii documentelor uzuale
  • - negocia cotatiile direct cu un trader din cadrul Trezoreriei utilizand "chat-ul'' in cadrul tichetului de tranzactionare.

Interesanta in cazul tranzactiilor valutare dar si a celor de Aur de Cont, este functionalitatea 1-click care permite realizarea instantanee a tranzactiilor. Astfel, fiecare modificare de un "pip" poate fi capitalizata de clienti, ceea ce mareste potentialul acestora de castig chiar din miscari reduse ale cotatiilor interbancare.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: