Doar 13% din romani isi vor lua o casa in urmatorul an

Data publicarii: 23-05-2011 | Imobiliare


Doar 13% dintre romanii din mediul urban vor sa-si cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni, iar cei care au deja una si-au achizitionat-o in cele mai multe cazuri pe credit, potrivit unui sondaj al ISRA Center Marketing Research.

Studiul releva ca 7 din 10 romani din mediul urban declara ca detin o locuinta proprietate personala, dar cifrele se nuanteaza considerabil in functie de factorul "varsta", potrivit Mediafax.

Procentul "proprietarilor de locuinta" creste odata cu varsta. In timp ce doar 40% dintre tinerii romani (20-34 de ani) detin o locuinta proprie, in cadrul grupei de varsta 50-65 de ani propietarii de locuinta reprezinta majoritatea, procentul lor fiind de peste 90%.

"Doar romanii din regiunea Moldova detin o locuinta persoanala intr-o masura relativ mai mica - 58%, comparativ cu media de 69% la nivel national", se mentioneaza in studiu.

Casa, doar cu credit

Dintre cei care au o locuinta, 37% au contractat si un credit. De asemenea, 15% dintre cei care detin o locuinta intentioneaza sa isi reamenajeze casa in urmatoarele 12 luni, in timp ce 9% ar dori sa isi schimbe mobilierul. In plus, in urmatorul an, 3% dintre cei care detin deja o locuinta ar vrea sa si-o schimbe, in timp ce numai 1% ar vrea sa isi achizitioneze o a doua locuinta.

Integral in www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: