Depozitul in euro vs. cel in dolari - vezi care e mai avantajos

Data publicarii: 26-05-2011 | Finante-Banci




Daca despre depozitele in lei se stie sigur ca sunt mult mai avantajoase decat cele in valuta, sa vedem care e mai banoasa - economisirea in euro sau in dolari. 

Am calculat care depozite sunt mai avantajoase din punct de vedere al castigurilor pentru o economisire, pe un an, pentru 1.000 de euro si una de 1.400 de dolari (echivalentul a 1.000 euro). Pentru aceasta am calculat profitul adus de cele mai bune oferte de depozite in euro si dolari de pe piata romaneasca. 

Astfel ca cea mai buna oferta de pe piata o are, in momentul de fata, la euro, ATE Bank, unde bonificatia este de 4,5% pe an. In cazul nostru, castigul la maturitatea depozitului va fi de 45 de euro (63 dolari). Potrivit bancii, suma minima pentru care poti constitui depozitul "Ziua Ta" este de 100 euro. Pot fi constituite un numar nelimitat de depozite cu o valoare maxima de 50.000 euro fiecare, la intervale diferite de timp, dar de minim 30 de zile distanta, daca aveti acesti bani. 

Banca Romaneasca are urmatoarea buna oferta, la care dobanda este de 4,10%. Suma minima pentru constituire depozit la termen cu plata dobanzii la scadenta, este 150 euro. Pentru aceiasi bani, castigurile brute vor ajunge sa fie de 41 de euro (57,4 dolari). Banca Romaneasca mentioneaza ca daca aveti sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, atunci puteti negocia cu banca anumiti termeni. 

La Carpatica gasim cea de-a treia optiune mai profitabila pentru economiile noastre in euro. Aici dobanda pentru depozit este de 4%, ceea ce inseamna un profit de 40 de euro (56 dolari) la finele contractului. Suma minima pe care o puteti depune este de 100 de euro. Iar daca retrageti banii la scadenta, comisionul de retragere este 0%. 

Vedeti oferta completa pe www.Ziare.com


Ultimele stiri pe BankNews.ro: