Biblia, pe locul doi in preferintele de lectura ale romanilor. Vezi care este cea mai citita carte

Data publicarii: 27-05-2011 | Lifestyle



Un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) arata ca aproape un sfert dintre romani n-au mai pus mana pe un volum de o vesnicie. Ne lipseste timpul pentru lectura, nu gasim nici banii pe care sa-i mai dam si pe carti, iar de chef pentru citit, ce sa mai vorbim. Pe de alta parte, si cei care mai deschid o carte din cand in cand reusesc sa-o termine abia dupa cateva saptamani.

Unu din cinci romani nu citeste deloc. Studiul arata ca 80% dintre romani au acasa o biblioteca bine pusa la punct.  "Exista inca o mentalitate a colectionarului de carti, nu a cititorului, era o gluma cu 'vreau trei metri de carte'. Acelasi lucru e valabil si acum pentru ca ti-ai mobilat casa, ti-ai pus o biblioteca si arata bine", explica Mario Demezzo, vicepresedinte Editura All.

Intrebati care sunt cele mai iubite titluri de carti, romanii au raspuns in ordinea preferintelor: "Pe aripile vantului", "Biblia", "Morometii", "Cel mai iubit dintre pamanteni" si "Cei trei muschetari".

 La capitolul autori, cel mai citit este Mihai Eminescu, potrivit rezultatelor sondajului. Il urmeaza Alexandre Dumas, Mihail Sadoveanu si Marin Preda.

Integral pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: