Topul cresterilor de pe RASDAQ in acest an. Cine a avut rabdarea sa caute companii bune a avut cresteri de 300%

Data publicarii: 27-05-2011 | Bursa



Interesul pentru piata RASDAQ a scazut semnificativ in acest an, pe fondul incertitudinii privind statutul acestei piete si dupa ce o parte dintre companiile importante de pe aceasta piata au fost transferate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cu toate astea, investitorii care au continuat sa studieze aceasta piata si au avut rabdare sa caute printre cele peste 1.000 de companii care mai sunt listate au putut obtine castiguri semnificative.

Jumatate dintre cele 80 de companii care sunt tranzactionate mai frecvent pe RASDAQ au adus castiguri investitorilor de la inceputul anului, in timp ce restul au inregistrat scaderi. Topul cresterilor este condus de Astra Asigurari (ATRA), compania de asigurari controlata de familia Adamescu, ale carei actiuni au crescut de patru ori in acest an. Cresterea actiunilor este sustinuta de evolutia activitatii companiei, care si-a consolidat pozitia de lider pe piata asigurarilor.

Dintre actiunile lichide, cele mai mari castiguri le-au oferit pana acum actiunile Conpet Ploiesti (COTE) si Argus Constanta (UARG), atat pe baza cresterii pretului actiunilor, cat si a distribuirii unor dividende semnificative din profiturile obtinute in 2010. Vedetele de pe RASDAQ, Armax-Gaz Medias (ARAX) si Prospectiuni Bucuresti (PRSN), au inregistrat insa evolutii modeste. Titlurile ARAX au castigat 7,4%, in timp ce actiunile PRSN au pierdut 1,2%.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: