Diverta estimeaza pentru acest an afaceri in scadere cu 10%, de 19 milioane euro

Data publicarii: 27-05-2011 | Afaceri



Reteaua de magazine Diverta a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru acest an afaceri mai mici cu 10%, de 19 milioane euro, potrivit unui comunicat emis vineri de Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Diverta.

In luna aprilie, Casa de Insolventa Transilvania (CITR) estima pentru anul acesta "cel putin mentinerea afacerilor".

De asemenea, Casa de Insolventa Transilvania va depune pe 26 mai planul de reorganizare a retailerului Diverta, acesta urmand sa fie supus aprobarii Adunarii Generale a Creditorilor in termen de maxim 30 de zile de la depunere.

"Avand in vedere limitarile pe fluxul de cash pe care il va genera societatea pe durata planului, Diverta isi propune achitarea creditorilor garantati, a datoriilor catre bugetul de stat, partial a datoriilor catre salariati, precum si conversia datoriilor in actiuni pentru creditorii chirografari speciali", se arata in comunicat.

Planul de reorganizare, depus la un an de la intrarea in insolventa, se va desfasura pe o perioada de 19 luni si prevede continuarea activitatii, avand ca scop transformarea companiei intr-o societate solvabila.

"Dupa doi ani consecutivi de pierderi, Diverta va inregistra in anul financiar 2011 un rezultat operational pozitiv, demonstrand ca este in continuare un jucator fiabil pe piata de retail din Romania", a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner la CITR.

Potrivit acesteia, planul de reorganizare a fost deja discutat cu principalii creditori ai companiei si ar avea sansele de aprobare. "Planul are sustinerea majoritatii partenerilor intrucat Diverta a dovedit ca isi poate continua activitatea si ramane in continuare un brand romanesc puternic", a adaugat Anghelof.

La randul sau, CEO-ul Diverta, Amalia Buliga, afirma ca in perioada de observatie s-au luat toate masurile necesare pentru redresarea companiei, prin inchiderea magazinelor neprofitabile, renegocierea chiriilor, reducerea structurii de personal, precum si ajustarea celorlalte costuri operationale. 

In prezent, Diverta opereaza 47 de magazine, in 32 de orase, cu o suprafata de retail de 19.500 mp si cu 375 de angajati. Totodata, Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a deschis alte doua.

CITR este o casa de insolventa ce reprezinta un liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura (institutii publice, creditori bugetari, banci si furnizori de utilitati sau de alte materii prime). Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara din portofoliul companiei facand parte nume precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi, etc. CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: