Parvu (Piraeus Bank Romania): Profitul inainte de impozitare era in T1 de 6,16 milioane euro

Data publicarii: 27-05-2011 | Finante-Banci



Piraeus Bank Romania a obtinut in primul trimestru un profit inainte de impozitare de 6,16 milioane euro, in linia bugetata, potrivit director general executiv al bancii, Catalin Parvu.

Reprezentantii bancii mentioneaza ca datele financiare sunt exprimate in conformitate cu standardele locale de contabilitate (RAS).

"Piraeus Bank Romania a avut o evolutie buna si in primul trimestru din 2011. Un semnal pozitiv important este dat de cresterea cu 11% a surselor atrase de banca, de la 1,19 miliarde euro in primul trimestru din 2010, la 1,32 miliarde euro in primele trei luni din 2011. Pe acest fundal, raportul credite-depozite s-a imbunatatit, ajungand la 111,8%. In intervalul la care ne raportam, activele bancii au crescut cu 8%, de la 2,08 miliarde euro la 2,24 miliarde euro. In primul trimestru din 2011, profitul inainte de impozitare realizat de banca a atins 6,16 milioane euro, mentinandu-se in linia bugetata", a spus Catalin Parvu.

De asemenea, banca a anuntat ca pe fondul unei cereri eligibile reduse si datorita procesului natural de rambursare, volumul total al creditelor acordate a inregistrat o scadere de 6%, pana la 1,47 miliarde euro.

"Datorita procesului de eficientizare a activitatii bancii indicele de solvabilitate s-a mentinut la un nivel foarte bun, de 17,23%, in timp ce nevoia de provizionare a fost acoperita si a ramas constanta in primul trimestru din 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", a mai spus Parvu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: