CFO-ul Raiffeisen Bank: Provizioanele s-au stabilizat, dar e prematur sa vorbim de scadere

Data publicarii: 27-05-2011 | Finante-Banci



Injumatatirea castigului realizat in 2010 din reevaluarea portofoliului de titluri de stat s-a reflectat intr-un declin similar inregistrat de profitul net al Raiffeisen pe primul trimestru calculat dupa IFRS, in conditiile in care majoritatea celorlalti indicatori au ramas comparabili cu nivelurile din T1 2010. 

Austriecii de la Raiffeisen, care controleaza a treia banca locala dupa activele pe 2010, au raportat pe primul trimestru un profit net de 16 mil. euro, in scadere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar similar cu rezultatul net obtinut in trimestrul IV din 2010, potrivit datelor publicate de grup la Viena.

Scaderea profitului vine in contextul in care banca a inregistrat o pierdere de 2 mil. euro din portofoliul de investitii financiare, dupa ce in perioada ianuarie-martie 2010 obtinuse un castig de 19 mil. euro.

"Rezultatul din primul trimestru al anului trecut se datorase scaderii dobanzilor la lei, care a avut un efect pozitiv asupra venitului din portofoliul de titluri, evolutie care nu s-a mai repetat in 2011", explica Bogdan Popa, directorul financiar al Raiffeisen Bank. Bancile isi reevalueaza lunar portofoliile de titluri de stat in functie de evolutia dobanzilor pe piata, o scadere a acestora generand castiguri financiare recunoscute de contabilitatea tinuta dupa IFRS.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: