Elena Udrea: O eventuala remaniere guvernamentala poate avea loc in toamna; nu se mai discuta schimbarea premierului

Data publicarii: 30-05-2011 | Politica



O eventuala remaniere guvernamentala ar putea avea loc in toamna, dupa ce pe durata verii premierul Emil Boc ar putea face o analiza a activitatii ministrilor din Cabinetul sau, iar problema schimbarii primului ministru nu mai este de actualitate, a declarat duminica ministrul democrat-liberal Elena Udrea.

"Daca se va constata ca erau ministere unde se putea mai mult, mai bine si un ministru nou poate sa faca lucrurile in asa fel incat rezultatul sa fie mai bun, probabil ca se va trece la remaniere. Nu avem in acest moment nicio discutie concreta legata de remanierea unui ministru din actualul Cabinet, insa nici nu este exclus ca lucrul acesta sa se intample", a spus Udrea la Pro TV.

Ea a adaugat ca premierul ar putea sa faca pe durata verii o analiza a performantelor echipei guvernamentale si sa decida daca este cazul sa inlocuiasca vreun ministru, iar in toamna sa anunte o eventuala remaniere. 

Pana in toamna ar putea fi luata in discutie doar numirea unui ministru al muncii, portofoliu care este detinut interimar in prezent de premierul Boc, dupa ce Ioan Botis si-a dat demisia. 

Totodata, Elena Udrea a precizat ca nu se mai discuta despre schimbarea premierului Emil Boc, in contextul in care se vehicula inlocuirea acestuia cu un premier tehnocrat. 

"Eu am spus ca in acest moment nu se mai discuta despre schimbarea premierului Emil Boc. Categoric nu", a punctat Udrea. 

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului considera ca nu exista riscul ca Guvernul sa piarda sustinerea parlamentara deoarece intre formatiunile din coalitie este intelegere si respect. 

"Nu se va intampla lucrul acesta (ca Guvernul sa-si piarda sustinerea in Parlament, n.r.). Sunt declaratiile ferme, in coalitie lucrurile merg bine, exista o intelegere si un respect al tuturor partidelor fata de celelalte. Exista declaratii ferme atat ale UDMR, UNPR, categoric, dar si declaratii ale minoritatilor ca nu exista niciun pericol pentru aceasta coalitie", a spus Udrea. 

Vicepresedintele PDL are incredere ca partidul sau va iesi castigator in alegerile parlamentare de anul viitor si ca va forma din nou guvernul: "E putin probabil ca in 2012 PDL sa nu intre la guvernare". 

Elena Udrea are ca argument pentru castigarea alegerilor masurile de reforma aplicate de PDL: "E normal sa beneficiem de rezultatul masurilor pe care le-am luat". 

In ceea ce priveste alegerile locale din 2012, ea a reiterat ca nu doreste sa candideze la functia de primar al Bucurestiului. 

"Vom gasi un candidat potrivit: domnul Silviu Prigoana, Liviu Negoita, sau Sulfina Barbu", a spus Elena Udrea, care a adaugat ca exista si varianta sustinerii la primaria capitalei a unei personalitati neafiliata PDL. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: