Adriean Videanu: Guvernul lucreaza la reducerea CAS; se va discuta probabil la prima misiune a FMI

Data publicarii: 30-05-2011 | Finante-Banci



Democrat-liberalul Adriean Videanu, fost ministru al economiei, a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca reducerea CAS este posibila pana la 3,1% si ca aceasta va fi discutata la prima misiune a FMI in Romania. El a precizat ca Guvernul lucreaza in prezent la reducerea contributiilor sociale.

"Impozitarea pe munca este foarte mare. Va trebui in viitorul apropiat sa gasim un echilibru intre impozitarea muncii si impozitarea proprietatii - care este insuficient de impozitata in Romania, in detrimentul impozitarii muncii. Guvernul evalueaza in momentul de fata reducerea contributiilor. Mai mult decat atat este cuprinsa in acordul cu FMI o astfel de masura. (...) In momentul de fata Guvernul lucreaza la o astfel de masura (n.r. reducerea CAS), probabil la prima misiune a FMI in Romania se va discuta acest lucru", a mentionat Videanu. 

Democrat-liberalul a adaugat ca CAS va putea fi redus pana la 3,1%. 

"Masura de reducere a contributiilor este prinsa in memoradumul cu FMI, numai ca nivelul de reducere a contributiilor trebuie stabilit astfel incat sa nu produca dezechilibre majore in bugetul consolidat. Din punctul de vedere al PDL si al Guvernului gasirea unor solutii alternative astfel incat impactul reducerii contributiilor sa fie cu efect zero pe bugetul consolidat se poate face prin majorarea salariului minim de la 670 la 800 de lei, corelat cu reducerea contributiilor sociale de la 44,4 la 41%", a adaugat el. 

Fostul ministru considera ca reducerea CAS nu interconditioneaza cu cresterea impozitelor. 

"Impozitarea proprietatilor detinute de persoanele fizice, pe prima casa un anumit impozit, un impozit marit pe cea de-a doua casa si in momentul de fata evaluam la nivelul Comisiei Nationale de Strategie care este raportul intre impozitul pe proprietate si impozitul pe munca. Tot ce inseamna proprietate in Romania, in momentul de fata, va fi evaluat, plecand de la terenurile agricole, terenurile proprietate personala, proprietatile individuale. Trebuie sa realizam un echilibru intre detinatorii de proprietate si cei care muncesc. Este un pic dezechilibrata impozitarea in Romania", a spus Videanu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: